Karamel-hazelnoten taart

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze taart heeft een knapperige bodem en een zachte, sticky karamel vulling met geroosterde hazelnoten. Heerlijk bij een grote kop thee, of als toetje met een bolletje ijs. In het onderstaande recept lees je precies hoe je deze taart maakt. Ook weet je na het lezen precies hoe je hazelnoten ontvliest. Veel plezier!

  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. 
  • Kneed de overige ingrediënten voor de bodem door de roomboter. 
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rooster de hazelnoten hierin voor 8-10 minuten.
  • Zet de over terug naar 170 graden Celsius, voor het bakken van de taart straks.
  • Als je hazelnoten nog een vliesje hebben, doe ze na het roosteren dan direct in een schone theedoek en wrijf het vliesje er af. 
  • Doe de overige ingrediënten voor de vulling in een pannetje en verwarm dit. Roer goed door. 
  • Na ongeveer 10 minuten doorkoken merk je dat de karamel dikker en iets donkerder wordt. Roer dan de hazelnoten door de karamelvulling. 
  • Bestrijk de bakvorm met boter. Ik gebruikte een ronde vorm met een doorsnede van 28 cm. 
  • Bekleed de vorm met het uitgerolde deeg. Vul het deeg vervolgens met de karamel-hazelnoten vulling. 
  • Bak de taart in de voorverwarmde over van 170 graden Celsius voor 30 minuten.