Kersenclafoutis
Al een hele tijd terug had ik al bedacht dat ik een kersenclafoutis wilde maken. Maar ik moest geduld hebben, want ik wilde dat namelijk doen met kersen uit eigen tuin! Een clafoutis is gemakkelijk om te maken, en het is een relatief gezond stukje gebak. We gebruiken alleen boter om de schaal in te vetten en verder zit er helemaal geen vet in. Ook gebruiken we relatief weinig suiker. De kersen zijn echt de smaakmakers van het gebak. Met onderstaand recept maak je clafoutis voor ongeveer 8 personen.
- Was en ontpit de kersen.
- Vet de ovenschaal in. Ik gebruikte een ronde ovenschaal van 23 cm doorsnede.
- Beleg de bodem van de ovenschaal met kersen.
- Let op! Je kunt ook ingemaakte kersen uit een pot gebruiken. Zorg er voor dat je de siroop goed laat uitlekken en maak de kersen goed droog.
- Klop de eieren los in een ruime kom.
- Voeg vervolgens de melk en de suiker toe. De kersen die ik gebruikte waren niet zo zoet. Proef je kersen daarom eerst even. Heb je redelijk zoete kersen dan kan je minder suiker gebruiken, ongeveer 80 gram. Gebruik je kersen uit pot dan kan je af met 60 gram suiker.
- Schraap het merg uit het halve vanillestokje en voeg dit ook toe.
- Voeg de 2 el Kirsch toe. Als er kinderen of zwangeren meeeten met de kersenclafoutis kan je dit gewoon weglaten.
- Meng alles goed door elkaar. Dit kan met de mixer maar gaat ook prima met een garde.
- Voeg al roerende de bloem toe. Je beslag wordt niet erg dik. Dit hoort zo.
- Giet je beslag over de kersen heen.
- Bak de clafoutis op 180 graden Celsius voor 60 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties