No bake Tony's Chocolonely taart

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Tony's Chocolonely wit kandijkoek kers is één van mijn favoriete smaken. Daarom heb ik besloten hier een taart van te maken. Deze taart hoeft niet in de oven. Dat kan heel gemakkelijk zijn, bijvoorbeeld als je meerdere taarten wil bakken, of wanneer je geen oven tot je beschikking hebt. Gemakkelijk zet je dan deze prachtige en verrukkelijke taart op tafel! Met onderstaand recept maak je taart voor 8-10 personen. 

  • Maak de kandijkoeken helemaal fijn. Dit kan bijvoorbeeld in de keukenmachine. 
  • Smelt de boter en roer de fijngemaakte kandijkoeken hier doorheen. 
  • Verspreid het koekmengsel over de bodem van een springvorm. Ik gebruikte een springvorm van 23 cm doorsnede.
  • Druk de bodem goed aan en zet dit in de koekkast te koelen.
  • Klopt de slagroom samen met de suiker op.
  • Roer de MonChou los in een aparte kom.  
  • Voeg de MonChou bij de slagroom en klop dit door elkaar. Dit is de basis voor de vulling van de taart.
  • Smelt de witte chocolade. Dit kan au bain-marie of in de magnetron. Vergeet de chocolade niet iedere 30 sec door te roeren, als je voor de magnetron kiest. 
  • Week de gelatine in een schaaltje met koud water tot deze zacht geworden is. 
  • Haal de blaadjes gelatine uit het koude water en knijp ze uit zodat er zo min mogelijk water meer aan zit.
  • Doe ze in een leeg schaaltje en overgiet ze met 1 el kokend water. Roer dit door zodat de gelatine helemaal oplost.
  • Voeg de gelatine en de witte chocolade toe aan de kom met de slagroom en MonChou. Mix dit direct door zodat de chocolade en gelatine zich goed door dit mengsel verdelen. 
  • Haal de springvorm uit de koelkast en schep de helft van de vulling in de springvorm. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem. 
  • Verdeel ongeveer de helft van de kersen uit het blik vlaaifruit hierover. Ik koos ervoor om de kersen hieruit de halen en het verdikte kersensap niet te gebruiken.
  • Doe het tweede deel van de vulling in de springvorm. Verdeel de kersen hierover. 
  • Maak het oppervlak van de taart vlak door de vorm een paar keer flink tegen je werkblad te tikken.  
  • Zet de taart nu in de koekkast om de vulling op te laten stijven. 
  • Nu kan je de taart gaan decoreren. Dit doe je natuurlijk met (een deel) van je reep Tony's. Ik koos ervoor om het Tony's logo te gebruiken. Ik sneed het logo uit en liet een stukje chocolade onder het logo zitten zodat ik het hiermee in de taart kon prikken. 
  • Verdeel stukjes chocolade, stukjes kandijkoek en kersen over de bovenkant van de taart. Serveer je de taart een dag later? Doe de decoratie van de taart dan op de dag dat je de taart serveert. 
  • Genieten maar!