After eight truffels

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Pure chocolade en pepermunt zijn een zalige combinatie. Lekker bij een kopje zwarte koffie, na een dinertje. Deze truffels hebben precies de zelfde smaak als de originele after eight chocolaadjes. Met onderstaand recept kan je ongeveer 15 truffels maken. 

  • Meng de poedersuiker met het pepermuntextract en de melk. Dit is het pepermuntglazuur.
  • Snijd de pure chocolade in kleine stukjes. 
  • Meng de chocolade met het pepermuntglazuur. 
  • Kneed het eventueel ook een beetje met de hand door.
  • Neem een beetje van het mengel en knijp dit samen tot een balletje. Ik deed dit met plastic handschoentjes aan. 
  • Als het mengel te vochtig is kan je wat extra poedersuiker toevoegen, of het even laten staan. Als het niet goed plakt kan je een heel klein beetje extra melk toevoegen. 
  • Leg de truffels op een bordje met cacaopoeder en bedek ze hiermee. 
  • Schut het losse cacao van de truffels af en smullen maar!