Tiramisu

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat is er leuker dan een traditionele tiramisu op tafel te zetten? Dit recept is namelijk die van een tiramisu met amandellikeur en hij is gemaakt op basis van rauw ei. Niets om bang voor te zijn, als je verse eieren gebruikt kan dit prima! Met dit recept maak je een mooie ovenschaal vol, ruim genoeg voor 6 personen. 

  • Zet 1 sterk kopje koffie en laat deze afkoelen.
  • Splits de eieren. Doe de eiwitten en de eigelen in 2 verschillende kommen. 
  • Klop de eiwitten stijf, terwijl je steeds een beetje suiker toevoegt. Voeg in totaal 85 gram toe. 
  • Doe de andere 85 gram suiker bij de eigelen en klop dit kort door. Mix daarna en mascarpone erdoor. 
  • Meng vervolgens de opgeklopte eiwitten door de mascarpone.
  • Meng de amandellikeur door de koude koffie. Doe dit in een diep bord. 
  • Doop de lange vingers één voor één kort in de koffie met amandellikeur. Bedek de bodem van een ovenschaal met de gedrenkte lange vingers. 
  • Bedek de lange vingers met de helft de mascarponevulling. 
  • Herhaal dit door de crème met lange vingers te bedekken, en verdeel daarna de resterende crème erover. 
  • Verdeel met behulp van een theezeefje een dun laagje cacao over de tiramisu.
  • Rasp, als je dat wil, nog een beetje chocolade over de tiramisu ter decoratie. 
  • Je kunt gelijk aanvallen, maar de tiramisu is nog lekkerder als deze een nachtje in de koelkast heeft gestaan.

 

Ben je op zoek naar een tiramisu zonder likeur, koffie of rauw ei? Bekijk dan dit recept eens: Tiramisu met bramen en witte chocolade 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.