Griesmeelpudding met tutti frutti

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Griesmeelpudding klinkt best ouderwets, en eigenlijk is het dat ook wel een beetje. Maar dat maakt het toch niet minder lekker? Romige pudding met zachte, zoete tutti frutti. Het is niet moeilijk om dit zelf te maken. Hieronder vertel ik je hoe! Met dit recept maak je griesmeelpudding voor ongeveer 6 personen. 

  • Het wellen van de tutti frutti kost het meeste tijd. Wellen betekend dat je verwarmd maar niet kookt. 
  • Doe de tutti frutti in een pannetje en zet deze half onder water. Verwarm dit en laat het rustig wellen. Schep tutti frutti af en toe voorzichtig om zodat er weer andere vruchten in het vocht liggen.
  • Ondertussen kan de griesmeelpudding gekookt worden. Ik houd ervan als de griesmeelpudding niet te stevig is en lekker luchtig. Wil je een hele stevige pudding? Voeg dan meer tarwegriesmeel toe.
  • Verwarm de melk in een pan en voeg de vanillesuiker en de kirstalsuiker toe.
  • Splits het ei en klop het eiwit luchtig. Klopt het eigeel ook los. 
  • Als de melk kookt voeg je de griesmeel toe. Laat dit 3-5 minuten doorkoken. Je zult merken dat het steeds dikker wordt. 
  • Voeg het eigeel en eiwit toe en laat de griesmeelpudding niet meer koken. 
  • Giet de pudding in een schaal of puddingvorm. Het zal nog dikker worden als het even staat en wat afkoelt. 
  • Laat de tutti frutti wellen tot de vruchtjes zacht zijn geworden en serveer deze bij de pudding.