Tropische kokos panna cotta

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Panna cotta staat bekend om zijn zachte en romige smaak. Deze tropische panna cotta heeft een heerlijke kokossmaak en saus van tropische vruchten. Panna cotta wordt vaak gemaakt in een timbaalvormpje, dan stort je de panna cotta vanuit het vormpje op een bord. Maar je kunt de panna cotta natuurlijk ook in een leuk glas of schaaltje laten opstijven, dan lepel je deze er gewoon uit. Met dit recept maak je 8 desserts. 

  • Verwarm de slagroom, de kokosmelk en de suiker in een pannetje. 
  • Week de gelatine in voldoende koud water. 
  • Laat de room in het pannetje koken en haal dit vervolgens van het vuur. 
  • Knijp dat gelatine uit, zodat er zo min mogelijk water aan hangt. Doe de gelatine bij de room zodat deze oplost. 
  • Doe de melk bij de room en verdeel de vloeistof over 8 vormpjes. 
  • Zet de panna cotta voor minimaal 3 uur in de koelkast. 
  • Maak de mango schoon. Je kunt ook bevroren mango gebruiken, laat deze dan ontdooien. 
  • Maak de mango met een staafmixer fijn tot een gladde puree. Voeg het vruchtvlees van de passievrucht hier aan toe en meng dit door elkaar. 
  • Serveer de kokos panna cotta samen met deze puree van mango en passievrucht. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.