Hartige banketletter

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Na al dat zoete strooigoed lust je vast ook wel iets hartigs. Het is natuurlijk het leukste om dan ook een echte sinterklaas lekkernij op tafel te kunnen zetten. Deze hartige banketletter is daarom een super goede uitkomst!

  • Kies je voor diepvriesbladerdeeg/ Hal dan 4 blakjes uit de vriezer en ontdooi deze.
  • Snipper de ui zo fijn mogelijk en pers de knoflook. Doe dit in een kom.
  • Doe het gehakt in een kom samen met alle kruiden, het ei en de ketchup. Meng dit goed.
  • Leg de 4 plakjes bladerdeeg onder elkaar, plak de randen aan elkaar vast een klein beetje water.
  • Gebruik je vers bladerdeeg? Snijd dan een lap ter grote van 12 bij 50 cm. 
  • Verdeel het gehakt over het bladerdeeg. 
  • Sluit het bladerdeeg door de randen over het gehakt heen te vouwen. Vouw ook de uiteinden dicht.
  • Rol de banketstaaf om zodat de naad aan de onderkant zit en vorm voorzichtig een S-vorm.
  • Decoreer de hartige banketletter, als je dit wilt. Ik koos er voor om een paar extra strookjes bladerdeeg toe te voegen.
  • Bestrijk de de bovenkant een beetje geklust ei.
  • Bak je hartige banketletter op 200 graden Celsius voor 35 minuten.