Pavlova met passievrucht en framboos

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Een pavlova is een heerlijk zoet stukje gebak. Heerlijk met een goede kop thee. Het ziet er spectaculair uit. Moeilijk? Echt niet! De oven doet het meeste werk. Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe je deze pavlova maakt. Maak je voor het eerst pavlova? Bekijk dan het basisrecept voor extra tips en trucs.

Pavlova

  • Splits de eieren en klop de eiwitten op in een ruime vetvrije kom. Voeg ondertussen de suiker beetje bij beetje toe. 
  • Als het eiwit bijna stijf is voeg je de maïzena en de azijn toe. 
  • Het eiwit is stijf genoeg als er een grote piek eiwitschuim rechtop blijft staan wanneer je de mixer omhoog haalt. 
  • Teken een cirkel van ongeveer 20 cm doorsnede op een vel bakpapier.
  • Draai het bakpapier om en verdeel het schuim binnen de getekende cirkel. 
  • Zet de bakplaat met het schuim voor ongeveer 3 uur in het midden van de oven, voorverwarmd tot 90 graden Celsius.  
  • Laat de pavlova in de oven afkoelen met de ovendeur open. 

 

Crème

  • Klop de slagroom stijf.
  • Klop de mascarpone in een aparte kom kort los.
  • Spatel de mascarpone samen met de poedersuiker door de slagroom.

Topping

Verdeel het fruit over de crème en aanvallen maar! :)