Meringue krans

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Meringue is knapperig, zoet en luchtig. Dat combineert dus prachtig met romig en fruitig. Kan je je dat voorstellen? Deze meringue krans ziet er spectaculair uit, maar is eigenlijk niet zo moeilijk. Kijk maar naar de korte beschrijving en de simpele ingrediënten. Met dit recept maak je ongeveer 8 toetjes.

  • Splits de eieren. De eigelen gebruiken we niet. 
  • Klop de eiwitten stijf terwijl je steeds een klein beetje kristalsuiker toevoegt. 
  • Maak op bakpapier een cirkel van het eiwitschuim. Dit kan je doen met een spuitzak, maar dit gaat ook prima met een lepel.
  • Tip! Maak met een lepel of spatel het midden van de krans iets dieper. Zoals in de foto hiernaast. Zo kan je straks gemakkelijker de slagroom op de krans kwijt.
  • Meringue hoeft niet gebakken worden. Je droogt dit in de oven. Droog je krans voor ongeveer 2,5 uur op 90 graden Celsius. 
  • Klop de slagroom. Ik voeg bewust geen suiker toe aan de slagroom, omdat de meringue al zoet is. 
  • Als de krans gedroogd en afgekoeld is verdeel je de slagroom, de muntblaadjes en de rode vruchten over de krans.