Brownies met karamel en gezouten pinda's

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat zijn chocolade, pinda's en karamel toch een goede combi. Ik koos voor gezouten pinda's als tegenhanger van de karamelsaus. Er zit karamelsaus tussen het beslag, dit maakt de brownie extra smeuïg en zacht. Met dit recept maak je 16 overheerlijke brownies. 

Karamelsaus maken

Maak je voor het eerst karamelsaus? Lees hier een uitgebreide beschrijven met handig tips bij het maken van karamel.

  • Doe de suiker in een pannetje, samen met het water.
  • Zet dit op middelhoog vuur. 
  • Na ongeveer 15 minuten zal de suiker beginnen te kleuren. 
  • Wacht tot de suiker de typische bruine karamel kleur heeft. 
  • Haal het dan direct van het vuur en voeg al roerende de room toe. 
  • Voeg vervolgens de roomboter en een beetje zout toe. 
  • Laat de karamelsaus afkoelen.

Browniebeslag maken

  • Doe de suiker in een ruime kom. 
  • Doe hier de eieren en de 2 eidooiers bij. Lees hier alles over het splitsen van eieren.
  • Klop dit tot een luchtige massa (ong. 5 min).
  • Zeef de bloem en het cacaopoeder en doe dit samen met het zout in de kom. 
  • Mix dit goed door. 
  • Smelt de boter en de chocolade. 
  • Doe dit bij de rest van de ingrediënten en mix goed door. 

Bakken

  • Bekleed de bodem van je vorm met bakpapier en vet hem goed in. 
  • Verdeel de helft van je browniebeslag over de vorm. 
  • Verdeel 50 tot 60 gram gezouten pinda's over het beslag. 
  • Giet hier een laag van je afgekoelde karamel overheen. Gebruik hiervoor ongeveer 1/2 tot 2/3 deel van de karamelsaus. Houd de rest achter.
  • Verdeel de tweede helft van het browniebeslag over de karamel.
  • Verdeel de rest van de pinda's over de bovenkant van de brownie. 
  • Bak de brownie op 180 graden Celsius, in een voorverwarmde oven, voor 30 minuten. 
  • Serveer de brownies met de achtergehouden karamelsaus.