Hollandse hartige taart

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze hartige taart heeft smaken en groenten die ik echt bij de Hollandse keuken vind horen: doperwtjes, ham, wortel en natuurlijk kaas. Vandaar dat hij Hollandse hartige taart heet.  Als je liever vegetarisch eet kan je de hamreepjes natuurlijk gewoon weg laten, of vervangen door vega spekjes. Met onderstaand recept maak je hartige taart voor 4-5 personen.  

  • Maak de verse groenten schoon. 
  • Snijd de broccoli in roosjes. Voeg de broccoliroosjes toe aan een pan met een beetje olie of bakvet, zodat deze niet rauw de oven in gaan. 
  • Ik gebruikte ook de steel van de broccoli. Deze sneed ik in kleine stukjes. Snijd ook de ui en de winterpeen in stukjes. Voeg deze na ongeveer 10 minuten toe aan de broccoliroosjes zodat ook deze mee kunnen garen. 
  • Bekleed ondertussen een springvorm of ovenschaal met het bladerdeeg. Ik gebruikte een springvorm van 24 cm doorsnede. 
  • Verdeel 1 el Maïzena over de bodem. Dit kan vocht binden dat tijdens het bakken uit de groenten vrijkomt. 
  • Klop de 4 eieren los en voeg de room en peper & zout toe.
  • Gebruik je doperwtjes uit de diepvries? Voeg deze dan in de laatste minuut toe om ze te laten ontdooien.
  • Schep vervolgens de helft van de groenten in de bekleedde springvorm/ovenschaal.
  • Verdeel de helft van de spekjes, en de helft van de kaas hierover.
  • Voeg het tweede deel groenten toe. Verdeel de rest van de spekjes hierover. 
  • Giet het ei over de groenten. Probeer dit zo goed mogelijk over de gehele vorm te verdelen. Het is niet erg als de groenten niet helemaal onder staan. 
  • Verdeel de overgebleven kaas over de bovenkant. 
  • Bak deze Hollandse hartige taart op 180 graden Celsius voor 35-40 minuten.