Ovenaardappeltjes (paprika kruiden)

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Als je aardappeltjes in de oven bakt, worden ze knapperig aan de randjes en lekker zacht en fluffy van binnen. In dit recept lees je hoe je ovenaardappeltjes maakt met paprika smaak. Lekker met een salade en vlees/vis/vega. Of bijvoorbeeld in je eigengemaakte gezonde versie van een kapsalon. Met onderstaand recept maak je aardappeltjes voor 4 personen als bijgerecht.  

  • Zet de aardappelen in een bak met water en boen de schil goed schoon. Verwijder eventuele pitjes of plekjes.
  • Snijd de aardappelen in partjes. 
  • Giet de olijfolie over de aardappelpartjes. 
  • Voeg het paprikapoeder en de kipkruiden toe. 
  • Let op! Kipkruiden beval zout, daarom voeg ik geen extra zout meer toe. Kies je ervoor om geen kipkruiden te gebruiken, voeg dan wel zout toe.
  • Meng de aardappeltjes goed, zodat rond alle aardappeltjes olijfolie en kruiden zit.
  • Verspreid de partjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. 
  • Bak de partjes in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius voor ongeveer 45 minuten. Hussel ze na 20 minuten bakken om zodat ze gelijkmatig bruin worden.