Pizza bianca (rode ui & ham)

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bianca betekent wit in het Italiaans. Een pizza Bianca is dan ook een pizza zonder tomatensaus. Ik koos er voor om de tomatensaus te vervangen door mascarpone. Ik maakte mijn eigen pizzadeeg. Dit is super simpel, maar het rijzen van het deeg kost wat tijd. Je kunt ook een kant-en-klaar deeg gebruiken als je wil. Ik belegde mijn pizza bianca met rode ui en ham, en ik at er een frisse salade bij. Met onderstaand recept vul je twee bakplaten met pizza, ongeveer voor 4 personen. 

Pizzadeeg maken

  • Zorg dat het water handwarm is en meng dit met de gist. 
  • Meng in een kom de bloem en het zout. Voeg daarna het zout en het water met de gist toe.
  • Kneed dit tot een mooi deeg. Ik deed dit met de deeghaken van de mixer en kneede het daarna door met de hand. (Het kan ook in de keukenmachine of helemaal met de hand.)
  • Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme en vochtige plek.
  • Deel het deeg in twee delen en rol deze stukken deeg uit zodat ze ongeveer 0,5 - 1 cm dik zijn en op de bakplaten passen.

Pizza beleggen en bakken

  • Snijd de rode uien in halve ringen. 
  • Leg de ringen rode ui in een zeef en overgiet ze met kokend water. Zo worden ze eerder gaar en verliezen ze iets van de scherpe smaak. 
  • Roer de mascarpone los in een schaaltje en breng het op smaak met peper & zout.
  • Smeer de mascarpone uit over de pizza bodems.
  • Verspreid vervolgens de rode ui en de hamblokjes over de mascarpone. 
  • Strooi daar de geraspte kaas over.
  • Bak de pizza's in een voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten op 200 graden.