Gevulde eieren

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Een lekker gevuld eitje, op de hapjesschaal van je oma was hij al te vinden. Maar zeg nou zelf: hij verveelt niet, toch? Een gevuld eitje is altijd een succes. En ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Sterker nog, het kan goed zijn dat je alle ingrediënten zelfs al in huis hebt. Met onderstaand recept maak je 10 gevulde eitjes. 

  • Kook de eieren tot ze hard zijn. Ik voegde de eieren toe aan kokend water en kookte ze voor 8 minuten.
  • Laat de eieren schrikken door ze met koud water te overgieten. Laat de eieren even staan.
  • Kneus de eieren door de schil rondom kapot te tikken tegen rand van de pan. Laat de eieren helemaal afkoelen in het koude water.
  • Pel de eieren en snijd ze over de lengte door.
  • Verwijder het eigeel en bewaar dit in een kom. Maak het eiwit mooi schoon, zodat er geen restjes eigeel meer aan zitten.
  • Voeg de mayonaise, de slagroom, de mosterd, het peper en zout en het paprikapoeder toe. 
  • Mix dit allemaal goed door elkaar. Dit is het meest gemakkelijk met een mixer. Hierdoor wordt het mengsel ook een beetje luchtig.
  • Gebruik een spuitzak met een gekartelde spuitmond. 
  • Doe de vulling in de spuitzak en spuit rozetjes op het eiwit. 
  • Strooi nog een klein snufje paprikapoeder over de eitjes ter decoratie.