Kokosmakronen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Hoewel kokos altijd een beetje een exotisch tintje heeft, vind ik de kokosmakroon toch best een traditioneel koekje. Ik vind het ze vers het lekkerst, als de buitenkant lekker knapperig is. Als ze na dag of 2 zachter worden, komt de kokos smaak nog meer naar voren. Ook lekker, maar zo ver laat ik het meestal niet komen. :) Ik maak deze kokosmakronen al heel lang, als kind hielp ik al mee ze te maken. Ze zijn ook erg geschikt om samen met kinderen te maken. Met het onderstaande recept maak je 15 kokosmakronen. 

  • Meng de suiker met het ei en het snufje zout tot één geheel. 
  • Voeg de bloem, kokos en de karnemelk toe en meng dit door elkaar.
  • Vorm koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ik deed dit met een spuitzak met een grote gekartelde spuitmond. Je kan ook bolletjes maken met 2 lepels. 
  • Bak de kokosmakronen voor ongeveer 25 minuten op 160 graden Celsius.