Appel upside down cake

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dat appel met karamel een goede combinatie is, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. Dat je zelf heel gemakkelijk een appel karamel cake kunt bakken misschien wel! Bij deze cake leg je de appel op de bodem van de vorm, samen met een suikermengsel. In de oven vormt zich een heerlijke karamel laag. Als de cake klaar is draai je hem om (dat is het hele upside down idee). Dan ben je klaar om te genieten van je zelfgemaakte appel karamel cake! Je snijd hier 10-12 punten cake uit.

  • Smelt de roomboter, samen met de basterdsuiker en de kaneel in een pannetje. 
  • Vet een springvorm in, en bekleed de bodem met een bakpapiertje. Ik gebruikte een springvorm van 24 cm doorsnede.
  • Verdeel het suikermengsel uit het pannetje over de bodem van de springvorm.
  • Schil de appels en maak deze schoon.
  • Snijd de appel in dunne partjes en verdeel deze mooi gelijkmatig over de suiker. 
  • Zorg dat de roomboter voor de cake op kamertemperatuur is.
  • Mix de zachte roomboter met de suiker. 
  • Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei dus pas toe als het vorige ei door het beslag is opgenomen, 
  • Meng vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het vanille extract door het beslag heen. 
  • Giet het beslag op de appels. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius voor 45 minuten.
  • Laat de cake een paar minuten afkoelen, en verwijder dan de rand van de springvorm.
  • Plaats een groot bord op de bovenkant van de cake en draai de cake om. Verwijder de onderkant van de springvorm en het bakpapiertje.