Blondie met Tony's chocolonely

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Een blondie is de tegenhanger van een brownie. Deze blondie is echt iets anders dan bijvoorbeeld een vanillecake. Het is een zachte smeuïge koek, het midden is bijna cookie dough achtig. Deze blondie is geïnspireerd op de Tony's Chocolonely chocoladereep in de smaak wit framboos knettersuiker. Er zitten dan ook 2 repen Tony's Chocolonely in deze blondie. 

  • Vet je bakvorm in. Ik gebruikte een rechthoekige brownie-vorm van 18x28 cm.
  • Doe de boter en stukjes chocolade van 1 reep Tony's Chocolonely framboos knettersuiker samen in een kommetje en smelt dit in de magnetron of au bain-marie.
  • Klop de suiker en de eieren samen luchtig.
  • Voeg het mengsel van de gesmolten boter en gesmolten chocolade toe. Mix dit kort door, hierdoor verliest je beslag wat luchtigheid, dat is niet erg. 
  • Meng ook het zelfrijzend bakmeel en het zout door het beslag.
  • Snijd de 2e reep chocolade in stukjes en meng dit samen met de frambozen door het beslag. 
  • Giet het beslag in de vorm en bak de blondie op 180 graden Celcius voor 35 minuten. 
  • Laat de blondie afkoelen. Om deze zachte en smeuïge blondie gemakkelijker te kunnen snijden kan je hem ook even in de koelkast zetten. 
  • Het knetter effect raakt de chocolade kwijt als deze gebakken wordt. Decoreer de blondie daarom met de knettersuiker van de Chupa chups Crazy dips.