Amandeltulband met rozijnen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat is de tulband toch eigenlijk een prachtige cake! Er zijn heel veel verschillende tulbandvormen, in allerlei prachtige geometrische vormen en figuren. Zoek een mooie vorm uit en maak deze heerlijke amandeltulband. De amandelspijs door het deeg maakt de tulband extra rijk.

  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. 
  • Vet de tulbandvorm in en bestuif deze vervolgens met een beetje bloem.
  • Ik gebruiken een kleinere tulbandvorm met inhoud van 1,3L. Je kunt het recept zelf  vergroten. Vermenigvuldig de ingrediënten bijvoorbeeld met 1,54 voor een tulbandvorm van 2 L.
  • Was en week de rozijnen en lauw warm water. 
  • Doe de amandelspijs, de roomboter, de basterdsuiker en de citroensap samen in een kom. 
  • Klop dit in een paar minuten luchtig. 
  • Voeg één voor één de eieren toe. 
  • Schep het zelfrijzend bakmeel en het zout er rustig doorheen.
  • Droog de rozijnen en bedek deze met een laagje bloem. 
  • Schep een klein beetje beslag in de tulbandvorm, zodat de bodem van de tulbandvorm bedekt is.
  • Meng vervolgens de rozijnen door het beslag en schep dit in de tulbandvorm. 
  • Bedek het beslag met het amandelschaafsel.
  • Bak de tulband in een voorverwarmde oven van 160 graden voor 60 minuten. 
  • Je kunt er voor kiezen om de tulband af te werken met een glazuur. Meng een paar eetlepels poedersuiker met een klein beetje water of citroensap voor een mooi glazuur.