Soezen met gele room

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Zelf soezen maken is echt niet moeilijk, het is zo gedaan. Heb je nou zin om wel lekker in de keuken bezig te gaan? Dan maak je de banketbakkersroom toch zelf? Hieronder vind je een linkje naar het recept. Ik maakte deze soezen voor een speciale gelegenheid, en paste hun uiterlijk hierop aan. Onder het recept lees je precies hoe ik mijn soezen decoreerde. Laat je inspireren: maak en decoreer je eigen soezen! Met dit recept maak je ongeveer 16 soezen.

  • Doe het water, de melk en de roomboter samen in een pan.
  • Laat de boter smelten en breng het geheel aan de kook. 
  • Voeg de bloem toe en roer het geheel door met een spatel of pollepel (geen garde). 
  • Verwarm de deegbal goed en roer regelmatig door zodat alle bloem gaar kan worden. 
  • Haal de pan van het vuur.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Tijdens het toevoegen van de eieren zal je merken dat het deeg steeds iets dunner wordt. Als je beslag niet meer aan de pollepel blijft plakken, maar hier in delen vanaf valt is het goed. Het kan zijn dat je iets meer of minder ei voor nodig hebt dan ik gebruikt heb. 
  • Spuit het beslag op een bakplaat met bakpapier. 
  • Spuit bolletjes, ongeveer ter grote van een bitterkoekje. Zorg dat je genoeg ruimte tussen de soezen houdt, ze gaan nog flink rijzen. 
  • Maak 1 vinger een beetje vochtig en druk hiermee pieken deeg, die ontstaan door het opspuiten, terug in de soes.
  • Bak de soezen voor 20 minuten op 200 graden Celsius. Zet de oven eventueel terug naar 170 graden Celsius als de soezen al de gewenste kleur hebben voordat de baktijd verstreken is. 
  • Maak de banketbakkersroom en laat deze afkoelen.
  • Als de soezen en de banketbakkersroom koel zijn kan je de soezen vullen.
  • Spuit met een spuitzak en een spuitmondje met een kleine opening banketbakkersroom in de onderkant van de soes. Je voelt vanzelf dat de soes zwaarder wordt door de vulling.
  • Heb je geen geschikt spuitmondje? Dan kan je de soezen ook doorsnijden en vullen. 
  • Tempereer de pure chocolade en dip de bovenkant van de soezen hierin. 
  • Decoreer je soezen eventueel. Doe dit wanneer de chocolade nog niet gestold is, dan blijft alle decoratie goed zitten.
  • Genieten maar!

Soezen in thema

Ik besloot deze soezen niet zomaar te maken. Ik maakte ze voor de finale van het 20e seizoen van Wie is de mol?. Jij kunt deze soezen ook een ander thema geven, wees creatief! Ik heb mijn soezen het Wie is de mol-thema gegeven door de dunne plakkaatjes waarmee ik de soezen heb belegd, en de groene sprinkles waarmee ze zijn gedecoreerd. De plakkaatjes zijn gemaakt van gumpaste, waar ik met een eetbare stift (FunCakes) het Wie is de mol-logo op heb getekend.