Mascarponeroom met citroen en vanille

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Een lekkere mascarponeroom is nooit weg. Als vulling van een taart, als topping van een cupcake, in een toetjes, en ga zo maar door. Deze mascarponeroom heeft naast een heerlijk romige smaak ook een heerlijk aroma, door de citroenrasp. 

  • Klopt de slagroom op tot deze nog net niet helemaal stijf is.
  • Klopt de mascarpone los in een ander bakje. 
  • Voeg de mascarpone samen met de citroenrasp, de vanille uit het vanillestokje en poedersuiker toe.
  • Let op! Klop het mengsel niet te lang door. Hoe langer je klopt,  hoe dunner de mascarpone wordt. Stop dus wanneer je tevreden bent over de dikte.

Combineren!

Lijkt het je leuk om de mascarponeroom te maken, maar weet je nog niet wat je er dan bij moet maken? Hier zijn een paar suggesties.

1. Luxe wentelteefjes 

2. Als topping voor cupcakes

3. Als vulling voor een taart