Mokka-chocolade schuimpjes
Schuimpjes maak ik regelmatig als ik eiwit over heb. Bijvoorbeeld als ik van de eigelen banketbakkersroom of vanillesaus heb gemaakt. Maar ik zou zeker niet wachten met het maken van deze schuimpjes tot je eiwitten over hebt. Ze zijn namelijk om te smullen. Knapperig van buiten en zacht en plakkerig van binnen, en natuurlijk met die heerlijke mokka-chocolade smaak. Met onderstaand recept maak je ongeveer 30 schuimpjes, afhankelijk van hoe groot je ze maakt.
- Splits de eieren. Zorg er voor dat de eieren zo vers mogelijk zijn. Verse eieren houden het meeste lucht vast.
- Klop de eiwitten op in een ruime, vetvrije kom. Voeg ondertussen de suiker beetje bij beetje toe.
- Het volume van het eiwit neemt snel toe en door de suiker krijgt het eiwit een mooie glans.
- Het eiwit is stijf genoeg als er een grote piek eiwitschuim rechtop blijft staan wanneer je de mixer omhoog haalt.
- Meng met een spatel rustig het cacoa poeder en de mokka door het eiwit.
- Spuit ongeveer 30 schuimpjes op een bakplaat met bakpapier. Mijn schuimpjes hadden een doorsnede van ongeveer 4,5 cm.
- Droog de schuimpjes voor ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven. Zet de oven op 90 graden Celsius. Als jij je schuimpjes kleiner of groter hebt gemaakt heeft dat invloed op de droogtijd.
- Laat de schuimpjes in een openstaande oven afkoelen. Haal ze daarna pas los van het bakpapier.
Reactie plaatsen
Reacties