Kruimelkoek rabarber en aardbeien

Rabarber en aardbeien zijn echt seizoensfruit. En samen vormen ze ook nog eens een mooie combinatie, de zoete aardbeien zijn heerlijk met de zure rabarber. In dit recept vind je deze combinatie terug, samen met een lekkere bodem en knapperig kruimel topping.

  • Zorg dat de 130 gram roomboter voor de bodem op kamertemperatuur is.
  • Meng alle ingrediënten voor het de bodem en mix dit tot een samenhangend deeg. 
  • Vet de vorm in en bedenk deze met het deeg. Ik koos voor een brownievorm van 18 x 28 cm.
  • Maak vervolgens de rabarber en de aardbeien schoon. Snijd deze in stukjes en doe in een kom. 
  • Meng de suiker en de maïzena door het fruit. Verdeel het fruit over de bodem. 
  • Doe alle ingrediënten voor de cruble, ofwel kruimel topping, samen in een kom. Zorg dat de roomboter koud is.
  • Kneed dit rustig met de hand tot er geen los bloem meer zichtbaar is en het deeg in kleine korreltjes aan elkaar hangt. Let op!  Kneed niet door tot het deeg 1 grote bal wordt, dan is te kruimel effect weg. 
  • Verdeel de kruimels over de rabarber en aardbei. 
  • Bak de kruimelkoek voor 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.