Prei-kerrie soep

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ondanks dat dit een hele simpele soep is, is het één van mijn favorieten. Hij is niet moeilijk te maken. Eerst maken we een roux en daar maken we een heerlijke soep van. Je maakt met dit recept ongeveer 4 kommen soep. Perfect voor bij de lunch of als voorgerecht. Onder dit recept vind je ideeën om deze soep te upgraden.

  • Doe de roomboter in een pan en laat het smelten.
  • Voeg de bloem toe wanneer de roomboter gesmolten is. Er ontstaat een soort deegbal.
  • Roer het mengsel van bloem en roomboter regelmatig door. Als je de deegbal omkeert zal je zien dat het deeg dat tegen de bodem van de pan ligt lichter van kleur is en niet glimt. Dit komt door het garen van de bloem. Laat de bloem ongeveer 5 minuten garen. 
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje de koude melk en het koude water toe. Roer tussendoor steeds de roux door. Je zal merken dat deze steeds meer verdunt door het toevoegen van de vloeistoffen. 
  • Vind je de soep te dik? Voeg dan gewoon nog wat extra melk of water toe.
  • Maak de prei schoon en snijd deze in halve ringen.
  • Voeg de prei toe aan de soep en laat de soep koken zodat de prei gaat wordt.
  • Voeg 1 el kerrie en peper naar smaak toe. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de soep en roer het goed door. 
  • Snijd de peterselie fijn en dien de soep op. 

Upgrade je soep

Bijzonder

Wil je graag een kerrie soep serveren op een bijzonder moment, en ben je opzoek naar wat leuke toevoegingen? Hier zijn een paar suggesties om je bij de soep te serveren:

- uitgebakken spekjes 

- croutons 

- pijnboompitjes 

- scheutje room

- bieslook of andere soepgroentes

 

Maaltijdsoep

Wil je de prei-kerrie soep graag eten als maaltijdsoep? Dan kan je de volgende ingrediënten toevoegen om er een volwaardige maaltijd van te maken:

- pasta of rijst

- gehaktballetjes of uitgebakken spekjes

- champignons en/of taugée en/of paprika

- hardgekookt eitje

- flatbread

Heb je vragen over deze soep?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.