Guacamole
Guacamole is veelzijdiger dan je misschien denkt. Ik vind het lekker om een Mexicaanse wraps of tacos, op een pistoletjes en dressing voor een slade. Maar guacamole met tortillachips blijft mijn favoriet! Hieronder vind je mijn recept.
- Snijd de avocado door en verwijder de pit en de schil. Snijd in blokjes.
- Prak de blokjes avocado tot een mousse en voeg de citroen toe. Dit voorkomt dat je guacamole snel bruin wordt.
- Snijd (of hak met het molentje van de staafmixer) de tomaat en de ui in hele kleine stukjes.
- Voeg dit samen met de kruiden toe aan de avocado.
- Meng goed door en smullen maar!
Tips
1. Koop je avocado een paar dagen van te voren. Zo heeft hij wat tijd om rijp te worden. En zo weet je ook zeker dat de avocado die je koopt niet overrijp en fijngeknepen is.
2. Wanneer je avocado niet helemaal rijp is, mist je guacamole wat romigheid. Om dit te compenseren kan je wat mayonaise toevoegen.
3. Houd je van knoflook? Voeg dan rustig een fijngesneden teentje toe.
4. Maak de guacamole maximaal een halve dag voordat je het gaat gebruiken. Sluit het luchtdicht af en bewaar in de koelkast. Roer door voordat je het serveert.
5. Feestje? Maak ook de Roomkaasdip met chilisaus voor bij je tortillachips en toastjes.
Reactie plaatsen
Reacties