Kerstcupcakes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Met dit recept zet je prachtige cupcakes op tafel met kerst! En ze smaken ook nog eens heerlijk. De cupcakes zijn zacht en luchtig. Ze hebben een licht kruidige smaak, die doet denken aan gingerbread koekjes. De vulling van jam geeft een frisse touch. En met de swiss meringue botercrème maak je de creatieve topping! Met dit recept maak je 16 cupcakes. 

  • Doe de roomboter, de 3 soorten suiker en de schenkstroop samen in een ruime kom. Mix deze goed door. 
  • Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het 2e ei dus pas toe als het eerste helemaal is opgenomen.
  • Mix vervolgens de bloem, het bakpoeder en de kruiden door het beslag. 
  • Het beslag wordt nu stevig. Voeg de melk toe om het beslag te verdunnen en mix dit er voorzichtig door.
  • Plaats de cupcake vormpjes in een cupcake tray en verdeel het beslag over de vormpjes. 
  • Bak de cupcakes voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden Celcius. 
  • Laat de cupcakes afkoelen. 
  • Prik met de achterkant van een pollepel met een ronde steel een gat in het midden van iedere cupcake. 
  • Vul deze cupcakes met jam. Een zure jam past goed bij de kruidige smaak, ik koos daarom voor bramenjam. 
  • Splits de 3 eieren. En doe de eiwitten in een kom samen met de suiker. 
  • Verwarm dit au bain-marie en roer regelmatig door.  
  • Als het mengsel een temperatuur van 60 graden heeft bereikt haal je het van het vuur en klop je deze luchtig. 
  • Wanneer het eiwit stijf is, en helemaal koud geklopt is kan je de roomboter toevoegen. 
  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Voeg al kloppend steeds een blokje boter toe. 
  • Bedek de cupcakes met een laagje witte botercrème. 
  • Als alle cupcakes bedekt zijn, kleur je de overige botercrème groen. 
  • Decoreer de cupcakes met kerstboompjes en kransjes, en gebruik sprinkles om je cupcakes helemaal af te maken! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.