Mokka crème

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Mokka crème is erg lekker. Ik gebruik het in verschillende taarten: Mokkataart en de hazelnootschuim taart, maar het is ook super lekker om een simpele eierkoek mee op te leuken.  Hieronder lees je hoe je de mokka crème maakt. Dit is best een flinke hoeveelheid, maar je kan het prima invriezen en ontdooien wanneer je het nodig hebt. 

  • Voor deze mokkacrème gebruiken we een basis van banketbakkersroom waar we een crème van gaan maken. 
  • Doe 425 volle melk in een pannetje en zet dit op samen met 50 gram  suiker en het merg van het halve vanillestokje. 
  • Voeg ook de mokka en het espressopoeder toe aan de melk. 
  • Doe de overgebleven 50 ml melk en de 50 gram suiker, samen met het custardpoeder en de eidooiers in een apart kommetje.
  • Giet een klein beetje van de kokende melk in het kommetje om familie te maken. 
  • Giet vervolgens alles terug in de pan. Het mengsel zal vrijwel direct dik worden.
  • De banketbakkersroom is nu klaar. Voeg 115 gram suiker toe aan de warme banketbakkersroom.
  • Mix de suiker door de banketbakkersroom en klop het geheel koud (of laat afkoelen). 
  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
  • Voeg de boter in blokjes toe aan de banketbakkersroom. 
  • Klop het geheel goed door. Hoe langer je klopt hoe luchtiger de crème wordt.