Kaneel swirl koekjes

Dit koekje is geïnspireerd op de cinnamon bun, dat zijn heerlijke kaneelbroodjes. Deze kaneelkoekjes zijn echt mijn nieuwe favoriete koekje geworden. Ik ben er dol op. Wat ook super fijn is, dat ze heel gemakkelijk zelf te maken zijn. Veel plezier!

  • Snijd de koude roomboter in stukjes.
  • Meng de roomboter met het zelfrijzen bakmeel, de suiker en het zout. Meng dit tot een kruimelig deeg. 
  • Meng het ei door het deeg en kneed dit tot een soepel deeg. 
  • Leg het deeg voor een half uur in de koelkast.
  • Smelt de roomboter voor de kaneelvulling. Meng daarna de kaneel en de lichtbruine basterdsuiker door de roomboter. 
  • Zet de kaneelvulling even in de koelkast zodat deze beter steviger en beter smeerbaar wordt. 
  • Rol het deeg uit tot een grote lap van ongeveer 35 x 20 cm. 
  • Verdeel de kaneelvulling over de lap en laat aan één van de kort zeiden ongeveer 5 cm vrij.
  • Rol het deeg op over de brede zijde. Eindig de rol bij deeg zonder kaneelvulling.
  • Snijd de rol plakjes van ongeveer 1 cm dikte. 
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. 
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius voor 15 minuten.