Stokbrood

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Dit recept is eigenlijk het zelfde als dat van wit brood. Maar wel de gemakkelijke manier om zelf een super vers stokbroodje te bakken. Het is echt één van de meest simpele recepten die er is. Je moet echter wel even de tijd nemen. Het deeg moet namelijk verschillende keren rijzen. 

  • Voeg de bloem, gist en het water samen in een kom. Zorg dat het water echt handwarm is. Dit betekent dat het water net iets warmer is dan je hand. (ongeveer 37 graden Celsius)
  • Mix dit kort door met de deeghaken. Voeg het zout toe en mix het deeg tot één geheel.
  • Vet de kom in met een klein scheutje olijfolie of bestuif met een beetje bloem. 
  • Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek. Ik zette de kom in een bak warm water voor de verwarming.
  • Leg het deeg op een ondergrond met bloem. Kneed het deeg goed door. Net zo lang tot het deeg mooi elastisch geworden is. Ongeveer 10 minuten.
  • Laat het deeg opnieuw 1 uur rijzen.
  • Deel het deeg in 2 delen en maak er 2 lange stroken van. Dit is de vorm die je stokbrood gaat worden.
  • Zorg ervoor dat de naad van het deeg naar beneden ligt. 
  • Laat het opnieuw 1 uur rijzen. Let op dat de stokbroden elkaar niet kunnen raken wanneer ze rijzen. 
  • Maak de stokborden een beetje vochtig met water en snijd met een scherp mes een paar inkepingen aan de bovenkant van het brood. 
  • Bak het stokbrood in een voorverwarmde oven op 20 minuten op 240 graden Celsius.