Sweet chilisaus

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Sweet chilisaus kan je zowel als saus gebruiken, bijvoorbeeld voor door de noedels, of als dip, bijvoorbeeld voor een lekkere Vietnamese loempia. De loempia is één van mijn persoonlijke favorieten. Maar eigenlijk is het bij alles lekker. Op tosti's, op burritos, bij rijstgerechten, in chili con carne, als onderdeel van de roomkaasdip, en zo kan ik nog wel even doorgaan! Met onderstaand recept maak je deze heerlijke en veelzijdige saus. Je maakt dan ongeveer 200 ml. 

  • Maak de rode pepers schoon en verwijder de zaadlijsten. 
  • Snijd de rode pepers in kleine stukjes. Dit kan ook in het molentje van de staafmixer.
  • Pers de knoflook in een knoflookpers.
  • Zet het water en de suiker op, op middelhoog vuur.
  • Roer dit door tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de rode peper en knoflook toe. Laat het mengel zachtjes koken zodat de rode peper en de knoflook zacht en gaar worden. 
  • Voeg daarna de azijn & de gembersiroop toe. En zout en peper naar smaak.
  • Om de saus een mooie dikte te geven kan je deze binden met maïzena. Ik gebruikte 8 gram, maar als er tijdens het koken bij jou meer of minder vocht is verdampt, kan het zijn dit je iets meer of juist minder nodig hebt.