Volkoren bagels

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Bagels! Natuurlijk heerlijk met een traditionele belegsoort als roomkaas, maar er zijn nog veel meer variaties mogelijk. Een bagel is, zoals de naam al doet vermoeden, een Amerikaans broodje. En niet zo maar een broodje. Hij wordt namelijk eerst gekookt voordat hij in de oven wordt gebakken. Bijzonder hè! Deze volkoren bagels hebben meer vezels dan een witte bagel, daarom zijn ze een stukje gezonder. Met onderstaand recept maak je 6 grote bagels.

  • Zorg dat het water handwarm is. Meng het water met de suiker en de gist.
  • Weeg het meel en het zout af en voeg het vocht hier bij.
  • Kneed dit door tot het deeg mooi en soepel is. Ik kneedde het deeg met de keukenmachine, kneed het daarna nog even goed met de hand door. 
  • Laat het deeg 45 min rijzen op een warme en vochtige plek. 
  • Verdeel het deeg in 6 stukken. Kneed ieder stuk nog even door. Vorm 6 bagels. Dit doe je door van ieders stuk deeg een bol te rollen. Maak een gat in het midden van de bol. Dit gat mag ongeveer 3 cm zijn. 
  • Bebloem een bakplaat en leg de bagels op de bakplaat. Laat ze opnieuw 45 minuten rijzen. 
  • Zet een grote pan met water op. Laat het water koken. 
  • Voeg 2 bagels per keer toe aan het kokende water. Je kan dit het beste doen met een schuimspaan.
  • Laat ongeveer 1 minuut koken en draai de bagels om, en laat nog 1 minuut koken. 
  • Haal de bagels uit de pan en laat ze uitlekken. 
  • Strooi het lijnzaad (of andere topping) op de bagels en druk dit goed vast.
  • Bak de bagels in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius voor ongeveer 25 minuten.