Aardappelsalade

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Salades zijn altijd lekker, maar vooral met warm weer vind ik ze super geschikt. Deze salade kan je prima eten als avondmaaltijd. Met dit recept maak je zelf een heerlijke schaal vol. Voldoende als maaltijdsalade voor 4-5 personen. Of als bijgerecht voor ongeveer 8 personen.

  • Schil de aardappelen en maak deze schoon. Ik koos voor vastkokende aardappelen. Als je je aardappelsalade liever iets zachter en kruimiger hebt kan je ook kiezen voor kruimige aardappelen.
  • Snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 1 x1,5 cm en kook deze in 8 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Kook ondertussen ook de eieren. Voeg de eieren toe als het water kookt, en laat vervolgens 8 minuten zachtjes doorkoken.
  • Maakt de appel schoon en schil deze. Snijd de appel, eieren, rode ui en augurken in stukjes.  
  • Meng de Griekse yoghurt, mayonaise, azijn en het zout en peper met elkaar. 
  • Snijd de bieslook fijn en bewaar eventueel iets ter decoratie.
  • Meng alle ingrediënten en de saus met elkaar. De salade is het lekkerste als deze een paar uur (of een dag) heeft gestaan voor deze wordt gegeten.