Rosbief sandwiches

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze rosbief sandwiches zijn een heerlijk hartig hapje. De pestomayonaise en avocado hebben een subtiele smaak en passen goed bij de rosbief. De sandwiches passen perfect in een high tea, maar zijn ook heerlijk als voorgerechtje of onderdeel van een lunch. Met dit recept maak je 6 sandwiches.

Pestomayonaise

  • Weeg de mayonaise en de pesto af en meng deze door elkaar.
  • Je kunt hiervoor ook zelfgemaakte pesto gebruiken. 

Avocado

  • Maak de avocado schoon en prak het met een vork fijn. 
  • Voeg de citroensap toe tegen bruin worden. 
  • Breng op smaak met zout en peper. Gebruik eventueel ook een beetje chilipoeder.

Opbouwen

  • Snijd met een broodmes de korstjes van het brood en snijd ieder sneetje diagonaal door. Je hebt nu 12 driehoekjes.
  • Beleg 6 driehoekjes met een laag pestomayonaise en 6 driehoekjes met een dikke laag avocado. 
  • Snijd de plakjes rosbief door midden. Beleg de avocado met ongeveer 3 halve plakjes rosbief. (Doordat je het broodje belegt met meerdere kleine plakjes rosbief eet deze sandwich makkelijker. Je trekt niet gelijk bij de eerste hap de hele plak rosbief uit het broodje.)
  • Beleg de rosbief met de rucola en de pijnboompitjes.
  • Leg het driehoekje met de pestomayonaise er boven op.