Hartjes koekjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Wat een schattige hartjes! Een leuk cadeau voor jouw liefste! (of voor jezelf natuurlijk) Het is echt niet ingewikkeld. Je kleurt het deeg simpel met een eetlepel cacao en verwisseld vervolgens de hartjes. Veel plezier.

  • Zorg er voor dat de boter koud is. Snijd de boter in blokjes.
  • Doe alle ingrediënten voor de koekjes samen in een kom, met uitzondering van de cacao.
  • De bedoeling is dat het deeg zo min mogelijk warm wordt. Begin daarom door de boter met twee messen fijn te snijden. 
  • Als de boter fijn gesneden is kneed je het deeg met je handen of met de mixer.
  • Verdeel het deeg in twee delen. Kneed de cacao door één deel deeg heen.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol beide stukken deeg uit tot ongeveer een 0,5 cm dikte.
  • Zoek je grootste en kleinste hartjes koekjesvorm uit.
  • Steek uit beide deeg kleine hartjes, en ruil deze om. 
  • Steek de grote harten uit. Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. 
  • Eventueel kan je overgebleven deeg opnieuw uitrollen. Zorg dan dat je het donkere en lichte deeg eerst weer van elkaar scheid. 
  • Bak ze in een voorverwarmde oven, voor 12 minuten op 180 graden Celsius.