Stroopwafel cupcakes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Stroopwafels zijn als koekjes natuurlijk al heel erg lekker, maar met deze cupcakes serveer je een echte traktatie. In de cupcakes zit stroopwafel verwerkt, en boven op een topping met kaneel. In en op de cupcakes zit een heerlijke karamelsaus. Als je wil kan je ook deze karamelsaus zelf maken. Met dit recept maak je 12 stroopwafel cupcakes.

  • Mix de roomboter tot deze zacht en zalvig is. Je zult zien dat de roomboter iets witter van kleur wordt. 
  • Voeg de bruine suiker, de kristalsuiker en de vanillesuiker toe aan de boter en mix dit goed door. 
  • Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het 2de dus pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. 
  • Mix vervolgens de bloem, het bakpoeder en het zout door het beslag. 
  • Verdun je beslag nu door de melk toe te voegen. 
  • Snijd de stroopwafels in kleine stukjes van ongeveer 0,5 x 0,5 cm. Spatel dit door het beslag. 
  • Vul een cupcake tray met 12 papieren cupcakevormpjes. Verdeel het beslag over deze 12 vormpjes. 
  • Bak de cupcakes voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius. 

 

  • Als de cupcakes in de oven staan kan je al beginnen aan de kaneeltopping. 
  • Doe de suiker en de melk in een pan en breng deze langzaam aan de kook. 
  • Roer dit regelmatig door en voeg de kaneel toe. 
  • Doe het custardpoeder in een bakje of schaaltje. Voeg een klein beetje koud melk toe om het custardpoeder op te lossen.
  • Voeg het custardpoeder toe wanneer de melk net kookt. Roer het direct door. Je mengsel wordt vrijwel direct dik.
  • Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Zorg dat ook de roomboter op kamertemperatuur is.
  • Voeg dit samen. Mix dit geruime tijd door.  Je zult zien dat het steeds luchtiger zal worden. Hoe luchtiger hoe lekkerder. 

 

  • Laat de cupcakes afkoelen.
  • Maak met gat in het midden van de cupcake. Ik deed dit door de ronde steel van een pollepel in het midden van de cupcake te steken. 
  • Laat in iedere cupcake ongeveer 1 el karamelsaus lopen.
  • Doe de kaneeltopping in een spuitzak met een grote gekarteld spuitmondje. 
  • Bespuit iedere cupcake met een gelijk deel kaneeltopping. 
  • Verdeel nog wat karamelsaus over de kaneeltopping.
  • Decoreer je cupcakes met een klein stroopwafeltje!