Custardcakejes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Zoet, zacht, romig en met de een heerlijke vanille smaak; zo zou ik deze cakejes omschrijven. Vers zijn ze lekker, maar zelf vind ik ze na een dagje nog lekkerder. Dan is de buitenkant van het cakejes helemaal zacht geworden. Met dit recept maak je 12 custardcakejes.

  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. 
  • Maak een half recept banketbakkersroom. Er bestaan ook zakjes waarmee je banketbakkersroom kunt maken door water toe te voegen. Dit kan je ook gebruiken. Maak daarvan dan 350 gram. 
  • Zet de banketbakkersroom even weg.
  • Klop in een kom de roomboter zacht en zalvig.
  • Voeg de kristalsuiker en vanillesuiker bij de boter en mix dit door. 
  • Voeg één voor één de eieren erbij. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig door het beslag is opgenomen. 
  • Mix het zelfrijzende bakmeel door het beslag. 
  • Verdeel het beslag over 12 (papieren) vormpjes in een cupcake tray.
  • Doe de banketbakkersroom in een spuitzak.
  • Maak in het midden van de cakejes met een kleine lepel een kuiltje, zodat de banketbakkersroom niet alleen op, maar ook in het cakeje komt.
  • Verdeel de banketbakkersroom over de 12 cakejes. 
  • Bak de custardcakejes in een voorverwarmde oven voor 25 min op 170 graden Celsius.