Jam koekjes
Kijk eens wat een leuke koekjes! Het zijn dubbele zandkoekjes gevulde met jam. Kies een jam die jij lekker vind, of maak deze zelf : ) De knapperige koekjes gaan super goed samen met het fruitige en zoete van de jam. Veel plezier met bakken en smullen maar!
- Zorg er voor dat de boter koud is. Snijd de boter in blokjes.
- Doe alle ingrediënten voor de koekjes samen in een kom.
- Kneed of mix de ingrediënten tot een samenhangend deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot ongeveer een 0,3 cm dikte. Dat is best dun, omdat er straks 2 koekjes op elkaar komen.
- Steek cirkelvormige koekjes uit het uitgerolde deeg.
- Steek uit de helft van de koekjes een hartje.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius voor 9 minuten. De koekjes zijn dan nog mooi zandkleurig en niet bruin.
- Laat de koekjes afkoelen.
- Bedek de 'dichte' koekjes met jam, en dek dit af met de 'open' koekjes met een hartje.
Ingrediënten
200 gram bloem
100 gram roomboter
85 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei
snufje zout
(zelfgemaakte) jam naar keuze
Reactie plaatsen
Reacties