Jam koekjes

Kijk eens wat een leuke koekjes! Het zijn dubbele zandkoekjes gevulde met jam. Kies een jam die jij lekker vind, of maak deze zelf : ) De knapperige koekjes gaan super goed samen met het fruitige en zoete van de jam. Veel plezier met bakken en smullen maar!

  • Zorg er voor dat de boter koud is. Snijd de boter in blokjes.
  • Doe alle ingrediënten voor de koekjes samen in een kom.
  • Kneed of mix de ingrediënten tot een samenhangend deeg. 
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een 0,3 cm dikte. Dat is best dun, omdat er straks 2 koekjes op elkaar komen. 
  • Steek cirkelvormige koekjes uit het uitgerolde deeg. 
  • Steek uit de helft van de koekjes een hartje.
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius voor 9 minuten. De koekjes zijn dan nog mooi zandkleurig en niet bruin. 
  • Laat de koekjes afkoelen. 
  • Bedek de 'dichte' koekjes met jam, en dek dit af met de 'open' koekjes met een hartje. 

Ingrediënten

200 gram bloem

100 gram roomboter

85 gram lichtbruine basterdsuiker

1 ei

snufje zout

 

(zelfgemaakte) jam naar keuze

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.