Vanillesaus

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze vanillesaus heeft eieren als bindmiddel. Een saus maken met eieren als bindmiddel kan best een uitdaging zijn. Genoeg roeren, niet laten koken, geduld hebben. Maar O wat is hij lekker!! Onder het recept vind je verschillende suggesties waarbij je de vanillesaus zou kunnen serveren. 

  • Snijd het vanillestokje over de lengte open en schraap het merg uit het stokje.
  • Zet een pan met de melk op een laag vuurtje en voeg hier het vanillemerg en het stokje aan toe.
  • Laat dit ongeveer 1 uurtje op laag vuur staan. Laat het mengsel niet koken. Roer het regelmatig door.
  • Splits de eieren en mix de dooiers met de suiker. (Eiwit wordt niet gebruikt.)
  • Haal het vanillestokje uit de melk. Als er kleine stukjes van het vanillestokje zijn losgekomen kan je de melk eventueel even door een zeef gieten. 
  • Zorg er voor dat de melk goed warm is.
  • Voeg het eiermengel bij de melk en roer goed door. Zorg er voor de melk niet kookt, dan krijg je klontjes doordat het ei stolt. 
  • De saus zal langzaam dikker worden. 
  • Wanneer de saus afkoelt zal hij nog iets dikker worden. De saus is het lekkerst wanneer deze lauw-warm is. 

Heerlijke combinaties!

Vanillesaus eet je natuurlijk altijd ergens bij! Hieronder vind je wat ideeën:

1. Appeltaart

2. Luikse wafels met kersen

3. Appelbollen

4. Perzik-appel crumble