Mini vega saucijzenbroodjes
Wat staan deze hapjes prachtig op een uitgebreide lunchtafel of op een borrelplank. Wat het fijne is, dat je ze zorgeloos aan iedereen uitdeelt. De vulling is heerlijk zacht en hartig van smaak. Zorg dat je kiest voor het roze gekleurde smeuïge vega gehakt, en niet voor het bruine kruimelige vega gehakt. Dit is mooi samenhangend en is daarom fijn om te gebruiken als vulling. Met dit recept maak je 20 mini vega saucijzenbroodjes.
- Gebruik je plakjes diepvriesbladerdeeg? Snijd ieder plakje dan doormidden en laat het ontdooien.
- Gebruik je vers bladerdeeg? Snijd je bladerdeeg dan in stukken van ongeveer 12cm x 6 cm.
- Maak de knoflook, de ui en de champignons schoon en snijd het in kleine stukjes. Dit kan met een mes of in het molentje van de staafmixer.
- Doe je vega gehakt in een kom, voeg de gesneden groenten, het paneermeel en de kruiden hier aan toe. Kruid het gehakt naar je eigen smaak.
- Kluts het ei. Houd een klein beetje ei achter om de saucijzenbroodjes mee te bestrijken. Voeg 3/4 van het geklutste ei toe aan het gehakt.
- Doe het gehaktmengsel in een spuitzak met brede spuitmond, of gebruik een lepel.
- Vul het bladerdeeg met het gehakt. Doe dit door je stukje deeg denkbeeldig in 4 stroken te verdelen. Bedek de 3e strook met gehakt.
- Bestrijk het bladerdeeg rond het gehakt met een dun laagje ei.
- Plak het bladerdeeg dicht. Duw met een vork het bladerdeeg extra aan.
- Leg de mini vega saucijzenbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze op 210 graden Celsius voor 20 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties