Mueslirepen met chocolade

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze mueslirepen met chocolade, pinda's en kokos zijn een heerlijk tussendoortje. Bijvoorbeeld na het sporten of met een lekker kopje thee. Ze zijn lactose- en glutenvrij, en vegan. Ook is er geen suiker toegevoegd, maar door de rozijnen en de agavesiroop hebben ze toch een heerlijke smaak. 

  • Mix de havermout en gepofte rijst in een kom.
  • Snijd de pinda's, rozijnen en cranberries grof en voeg deze, samen met de kokosrasp en de kaneel, toe aan de kom. 
  • Verwarm de agavesiroop, pindakaas en het kokosvet in een pannetje. 
  • Als het kokosvet gesmolten is mix je dit met de rest van de ingrediënten.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier. Ik gebruikte een brownie vorm van 18 x 28 cm.
  • Druk het mengsel goed aan.
  • Bak in de oven voor 15 minuten op 180 graden Celsius. 
  • Laat het geheel helemaal afkoelen.
  • Snijd de chocolade in stukjes en smelt het samen met het kokosvet. Dit kan au bain-marie of in de magnetron op ongeveer 450 watt. 
  • Verdeel dit over de afgekoelde mueslibodem. 
  • Laat de chocolade stollen in de koelkast.
  • Snijd de bodem één maal door over de lengte en daarna 6 zes keer in de breedte zodat je 14 stuks krijgt. 

Niet alles in huis?

Ik kan mij voorstellen dat je misschien niet alle ingrediënten in huis hebt. Je kan ze ook vervangen voor ingrediënten die je misschien wel in huis hebt. 

1. Kokosvet: kan je vervangen door roomboter. Het gerecht is dan niet meer vegan.

2. Agavesiroop: kan je vervangen door honing. Het gerecht is dan niet meer vegan.

3. Rozijnen & cranberries: kan je vervangen gedroogd fruit naar keuze. Bijvoorbeeld abrikozen of dadels. 

4. Pinda's: kan je vervangen door noten en/of zaden. Bijvoorbeeld hazelnoten, walnoten, pompoenpitten of zonnebloembitten.