Hartige oliebollen
Wil je eens wat anders met oud & nieuw? Of ben je sowieso meer van de hartige snacks? Dan zijn deze hartige oliebollen echt iets voor jou. Met de recept maak je 1 grote schaal met ham-kaas oliebollen.
- Meng de melk met de suiker en verwarm dit tot het handwarm is. Een temperatuur rond de 37 graden, lichaamstemperatuur, is het meest gunstig voor de gist.
- Doe de gist bij de lauwwarme melk.
- Doe de bloem en het halve ei in een grote kom.
- Voeg de melk met de gist toe aan de kom.
- De ideale temperatuur van het deeg is 28 graden. Als je een thermometer hebt kan je de deegtemperatuur in de gaten houden. Als je deeg wat koud is kan je het deeg mixen terwijl de kom in een bak warm water staat.
- Mix het deeg gedurende 10 minuten goed door. Voeg aan het einde het zout toe.
- Snijd de kaas in kleine blokjes en snijd de bieslook fijn.
- Voeg de hamblokjes, de kaas en de bieslook toe en spatel dit rustig door het deeg heen.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat je deeg 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
- Bak je oliebollen in een frituurpan of braadpan op 180 - 190 graden Celsius. Maak bollen met 2 lepels of een ijsschep.
- De meeste oliebollen hebben ongeveer 6 minuten nodig. Check of je eerste oliebollen gaar zijn van binnen.
Reactie plaatsen
Reacties