Kokos havermoutkoekjes (vegan)

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Havermoutkoekjes zijn knapperig van buiten en zacht van binnen. Heerlijk met een kopje thee. En deze koekjes zijn ook nog eens vegan! Ik gebruikte geen ei en koos voor kokosolie i.p.v. boter. Hierdoor smaken de koekjes nog meer naar kokos. Met dit recept maak je 10-12 koekjes.

  • Smelt de kokosboter en mix de suiker hier doorheen.
  • Mix vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor. 
  • Als dit één geheel is geworden spatel je rustig de kokos en de havermout door het deegmengsel. 
  • Je deeg zal nu nog kruimelig zijn. Dat is niet erg. Voeg beetje bij beetje de agavesiroop en het water toe. Doe dit tot je een deeg krijgt dat aan elkaar blijft plakken wanneer je het samendrukt. 
  • Verdeel het deeg in 10-12 delen. 
  • Rol hier ballen van. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze plat tot een koekje van ongeveer 1,5 cm dik. 
  • Bak de kokos havermoutkoekjes voor ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius. 

Sommige vegan's eten liever geen geraffineerde suiker. Je kan de kristalsuiker vervangen, bijvoorbeeld door fijngemalen dadels of extra agavesiroop. Dit kan wel de structuur van het koekje veranderen.