Bananenbrood

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Zelf een bananenbrood maken. Dat is een hele mooie manier om rijpe bananen te verwerken. De textuur van een bananenbrood lijkt zelfs meer op cake dan op brood. Toch is bananenbrood een stuk gezonder dan cake, bananenbrood kan iedere dag. Wil je jouw bananenbrood toch omtoveren tot iets speciaals? Hieronder lees je hoe je van een plakje bananenbrood een heus gebakje kunt maken.

  • Maak de havermout fijn in het molentje van de staafmixer. 
  • Doe de havermout vervolgens in een ruime kom, samen met de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, de vanillesuiker en de kaneel. Meng dit kort door elkaar.
  • Smelt de roomboter.
  • Prak 3 van de 4 rijpe bananen fijn met een vork. De overgebleven banaan komt boven op het brood. 
  • Klop één voor één de eieren door de banaan. Zorg dat de eieren luchtig worden.
  • Voeg de roomboter en het mengsel van banaan en eieren bij de grote kom met droge ingrediënten. Meng dit tot een mooi glad deeg. 
  • Vet een cake- of broodvorm in. 
  • Doe het deeg in de vorm, en decoreer het brood met de 4e banaan, die je in de lengte hebt doorgesneden. 
  • Bak je bananenbrood in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 50 min. 

Een snee bananenbrood is gezond en kan iedere dag. Wil je van dit bananenbrood nou echt iets bijzonders maken? Beleg de sneetjes brood dan met roomboter en kaneelsuiker.