Kinder chocolade taart

Rating: 5 sterren
1 stem

Iedereen kent Kinder chocolade wel, Bueno, Surprise eieren en natuurlijk van de lekker Kinder chocolade reepjes met een romige witte binnenkant. Al die lekkere chocolade was de inspiratie voor deze taart. Wat super leuk is, is dat je deze taart naar hartenlust kunt decoreren. Je kunt helemaal losgaan. Uit deze taart snijd je ongeveer 10 punten. (En wie dit proeft geeft jou dan ook vast ook 10 punten!)

Hazelnoot biscuitbodem

  • Maak de hazelnoten fijn in het molentje van de staafmixer. Maak het zo fijn dat de olie vrijkomt en er zich een pasta vormt. Dit kan een paar minuten duren. 
  • Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Ik gebruikte een vorm van 20 cm. 
  • Tips over het maken van een biscuitbodem? Lees ze hier!
  • Doe de eieren in een grote schaal. Klop deze samen met de suiker au bain-marie op. 
  • Klop het mengsel ongeveer 10 minuten. Klop zo lang dat dat de eieren crèmekleurig worden en dat het in een breed lint van de mixerhaken afloopt.
  • Voeg de gemalen hazelnoten toe en mix dit zo kort mogelijk door de eieren. 
  • Zeef de bloem en de Maïzena en spatel dit rustig door de eieren. 
  • Giet het beslag is de vorm.
  • Bak het biscuit voor 30 minuten op 180 graden Celsius. Controleer de gaarheid met een satéprikker. 
  • Laat het biscuit goed afkoelen voor je het gaat doorsnijden en decoreren.

Kinder chocoladeroom

  • Smelt de reepjes Kinder chocolate.
  • Klop de slagroom 
  • Giet gesmolten chocolade door de slagroom. Klop dit er direct goed doorheen. 
  • Laat de room stijf worden in de koelkast. 

Chocolade ganache en drip

  • Verwarm de chocolade, de roomboter en de slagroom langzaam. Roer het regelmatig door.
  • De chocolade en de boter smelten en worden één geheel, met de slagroom. 
  • Giet 50 gram chocolade ganache in een apart bakje. Voeg hier 10 ml slagroom bij en roer door. Dit is je drip!
  • Laat de ganache afkoelen tot het iets dikker is geworden. Het moet mooi smeerbaar en spuitbaar zijn.

Decoreren

  • Snijd het biscuit 2 keer door zodat je 3 gelijke plakken hebt.
  • Begin met de onderste plak van je taart. 
  • Zorg dat de chocolade ganache een stevige maar toch spuitbare massa is. Je kunt de consistentie van de chocolade ganache veranderen door het te verwarmen of af te koelen. Een paar seconden in de magnetron is vaak al genoeg om het zachter te maken.
  • Doe de chocolade ganache in een spuitzak.
  • Spuit met de chocolade ganache een rand op het biscuit. Dit is zodat de vulling goed tussen de taart blijft zitten. 
  • Vul de taart met de helft van de Kinder chocolade room. 
  • Leg de 2e plak biscuit boven op de gevulde onderste schijf.
  • Herhaal de vulling van chocolade ganache en Kinder chocolade room. 
  • Leg de bovenste schijf biscuit er bovenop. 
  • Besmeer de bovenkant en de zijkant van de taart met de overgebleven chocolade ganache. Maak dit mooi glad. 
  • Decoreer de bovenkant. Begin met de drip. Test de dikte van de drip, ook deze kan je dikker maken door afkoelen en dunner door het te verwarmen.
  • Doe drip in een spuitzak met kleine opening of neem wat drip op een theelepeltje. Laat rustig een druppel naar beneden glijden en maak een bijbehorend 'chocoladeplasje' boven op de taart. 
  • Ga verder met decoreren en versier de taart met allerlei lekkers naar keuze!