Havermoutkoek met blauwe bessen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze havermoutkoeken zijn erg lekker en erg simpel. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van ingrediënten mixen en daarna bakken. Havermoutkoeken bak je in 1 bakvorm. Daarna bepaal je zelf hoe groot je je koeken hebben wilt en snijd je ze gewoon op maat. Veel plezier!

  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
  • Mix de roomboter met de basterdsuiker en de honing. 
  • Klopt het ei erdoor en meng vervolgens het zout, de kaneel, de bloem en de havermout.
  • Verdeel het deeg over een bakvorm. Ik koos voor een brownievorm van 18 x 28 cm.
  • Verdeel de blauwe bessen over het deeg en duw ze een beetje in het deeg. 
  • Bak de koek voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celcius.

Ingrediënten

200 gram roomboter

200 gram lichtbruine basterdsuiker

100 ml honing

1 ei 

snuf zout

snuf kaneel

250 gram bloem

160 gram havermout

220 gram (diepvries) blauwe bessen