Easy pizza (parmaham & broccoli)

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Ik noem pizza's met een torilla wrap als bodem easy pizza's. Je hoeft namelijk niets te kneden, te laten rijzen of uit te rollen, en toch kan je zelf je pizza maken en beleggen met verse ingrediënten. Dit keer een pizza met allerlei Italiaans lekkers. Parmaham, mozzerella en broccoli. Want ja, ook broccoli is echt Italiaans! Valt het je nu op hoe Italiaans de naam eigenlijk al klinkt!?! Het is gewoon een soort Italiaanse bloemkool. Nou goed! Genoeg broccoli feitjes! Met onderstaand recept maak je voor 4 personen pizza.

  • Snijd de stronk van de broccoli en kook deze tot hij net beetgaar is.
  • Giet het water af en snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Snijd ook de mozzarella in kleine stukjes. 
  • Meng de pesto met de tomatensaus. Je kunt zelfgemaakte tomatensaus gebruiken of één uit de winkel.
  • Beleg de 4 wraps met een laag tomatensaus.
  • Voeg daarna de broccoliroosjes de mozzarella en de geraspte kaas toe.
  • Besprenkel de randjes van de pizza met olijfolie.
  • Bak de pizza's voor 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
  • Scheur de parmaham is stukken. Gebruik 1-1,5 plakje per pizza. 
  • Voeg na 8 minuten de parmaham toe. Zo wordt deze wel warm maar niet gaar. 
  • Haal na 2 minuten de pizza's uit de oven, voeg eventueel een beetje rucola toe.