Appelbollen

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Een echte klassieker: appelbollen. De geur van kaneel, de knapperige kost, de zoete amandelspijs en de zachte, nog warme appel. Wat een genot! Met het onderstaande recept maak je 4 appelbollen. 

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.
  • Als je een grote plak bladerdeeg gebruikt, verdeel deze dan in 4 stukken van ongeveer 45 gram.
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Laat de appel heel, dus verwijder het klokhuis bijvoorbeeld met een appelboor. Ik gebruikte Elstar appels.
  • Bestrijk de appels met citroensap om bruin worden te voorkomen.
  • Maak de amandelspijs los met een vork en prak er een half losgeklopt ei door heen.
  • Was de rozijnen en meng deze met de amandelspijs.
  • Vul de appels met de amandelspijsvulling.
  • Rol de plakjes bladerdeeg iets groter, met een deegroller. 
  • Bekleed de appels met het bladerdeeg. Vouw de punten van het bladerdeeg naar de onderkant van de appel.
  • Bestrijk de appel met de tweede half van het ei.
  • Mix de kaneel en de suiker op een plat bord. rol de appels hier door heen om ze een mooie laag van de kaneelsuiker te geven.
  • Bak de appelbollen in een voorverwarmde oven, voor 30 minuten op 180 graden Celsius.