Herfstcake 

Rating: 5 sterren
1 stem

In de herfst heb je soms echt behoefte aan comfort food. Het wordt kouder en eerder donker. Wat is er dan beter dan de gordijnen dichttrekken en met een kop thee of warme choco op de bank kruipen? Deze cake is het perfecte bijpassende comfort food. Hij is heerlijk zacht en heeft een licht kruidige smaakt. Met onderstaand recept maak je een cake waar je ongeveer 14 plakjes uit snijd. 

  • Doe de boter in een kom, klop de boter zalvig.
  • Voeg de kristalsuiker, bruine suiker en vanillesuiker toe en klop dit door de boter.
  • Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig door het beslag is opgenomen.
  • Het kan zijn dat het beslag iets lijkt te schiften, wanneer je het laatste ei toevoegt, dit is normaal.
  • Mix de bloem door het beslag. 
  • Verwijder de schil van de gember en rasp het met een fijne rasp. Voeg deze samen met de kaneel, de koek- en speculaaskruiden de citroenrasp en het zout toe aan het beslag. Mix het beslag goed door. 
  • Maak het fruit schoon en snijd dit in kleine stukjes. 
  • Spatel het fruit samen met de rozijnen door het beslag.  Wel de rozijnen niet, ze kunnen tijdens het bakken het vocht uit het fruit opnemen. 
  • Vet de cakevorm goed in met boter. Ik gebuikte een cakevorm van 30 x 11 cm. 
  • Bak de cake op 175 graden Celsius in een voorverwarmde oven.
  • Na 60 min is je cake waarschijnlijk gaar. Check dit nog even door met een prikketje in het midden van de cake te prikken. Als er geen nat deeg meer aan de prikker zit, is je cake gaar!