Chocolade cakerol
Cakerols zijn best gemakkelijk om te maken. En het kost ook minder tijd dat de meeste taarten. Dat komt omdat het biscuit maar korte tijd in de oven. Daarna vul je dit biscuit met een zelfgemaakte chocoladeroom. En dan kan je de taart naar hartenlust decoreren!
- De basis van de cakerol is een biscuit. Hier vind je alle tips voor het maken van een biscuit.
- Doe de suiker en de eieren in een kom. Klop dit mengsel zo luchtig mogelijk.
- Zeef de bloem, de Maïzena en de cacao. Schep dit rustig door de luchtige eieren.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het beslag over het bakpapier. Maak een rechthoek van ongeveer 26 cm x 32 cm.
- Bak dit voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius.
- Verwijder het bakpapier en rol de gebakken plak biscuitdeeg in een schone theedoek. Doordat het biscuitdeeg afkoelt in de opgerolde vorm zal deze straks minder snel breken bij het oprollen.
- Ondertussen kan je de vulling maken. Klop de slagroom op, samen met de suiker.
- Smelt de pure chocolade en klop deze door de slagroom.
- Klop de mascarpone kort los en meng dit vervolgens door de slagroom. Je chocolade roomvulling is klaar.
- Rol het afgekoelde biscuit uit de theedoek.
- Verdeel 2/3 van de chocoladeroom over het biscuit. Laat het uiteinde van het biscuit vrij, want met het oprollen zal de vulling hier vanzelf ook terecht komen.
- Rol de taart nu op.
- Snij een stukje van de voor- en achterkant van de taart.
- Doe de overgebleven chocoladeroom in een spuitzak en decoreer de bovenkant van de rol.
- Decoreer de bovenkant van de taart met chocoladedecoraties naar keuze
Reactie plaatsen
Reacties