Aardbeientaart met zandbodem

  • Meng de basterdsuiker met de roomboter, het bloem en het zout. Zo maak je het zandtaartdeeg. Wil jij alles leren over zandtaartdeeg, klik dan hier!
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. 
  •  

 

Bak de bodem voor 35 minuten op 160 graden Celcius.

  • Week de gelatine in een schaaltje met koud water tot deze zacht geworden is. 
  • Haal de blaadjes gelatine uit het koude water en knijp ze uit zodat er zo min mogelijk water meer aan zit.
  • Doe ze in een leeg schaaltje en overgiet ze met 1 el kokend water. Roer dit door zodat de gelatine helemaal oplost.
  • Voeg de gelatine en de witte chocolade toe aan de kom met de slagroom en MonChou. Mix dit direct door zodat de chocolade en gelatine zich goed door dit mengsel verdelen.

Ingrediënten

100 gram lichte basterdsuiker

150 gram roomboter

200 gram bloem

3 gram zout

 

250 ml slagroom

70 gram kristalsuiker

250 gram mascarpone

1 blaadje gelatine

 

400 gram aardbeien